About Hinborch Productions

Het verhaal achter hinborch productions

Hinborch Productions is opgericht in 2017 als muziek- en designstudio. Dit is ontstaan vanuit de visie van René Hinborch, van een droom naar de realiteit. Met meer dan een decennium in de elektronische muziek ontdekte hij dat zijn creativiteit over de grenzen van de dance genres bewogen. Een bredere focus gericht op muziek voor video’s, films en games gaf René een groter speelveld. Naast de passie voor muziek heeft hij altijd parallel gewerkt als grafisch ontwerper. De synergie tussen beeld en geluid geven het totale plaatje en identiteit van de producties. Deze combinatie wierp zijn vruchten af en heeft zo bijgedragen aan projecten van o.a. Tommy Hilfiger, WE Fashion, Make-A-Wish en Dash Berlin.

René Hinborch

Owner, Composer & Graphic Designer

Partners

Paratroopers

Pragmatic programming

Hunchback

Trailer & Film music

Diana's Koffie Wereld

Fairtrade koffie & Lifestyle

Cuno de Bruin

Photographer & Digital Creative

Ontstaan vanuit passie voor muziek

De passie voor creatie is al vroeg ontstaan. René Hinborch (1990) zat vanaf zijn twaalfde al leergierig achter de muziek software en hij onderzocht mogelijkheden die zijn van visie realiteit konden maken. Na jaren geëxperimenteerd te hebben is er op een volledig autodidacte wijze langzaam aangeleerd wat er allemaal mogelijk is in en met muziek en ook hoe dit gecombineerd met gevoel toegepast kan worden bij elk medium. Dit leidde tot de oprichting van Hinborch Productions, die zich aanvankelijk nog volledig centreerde rondom muziekproductie.

Met een achtergrond in Game Design weet René hoe de ins- en outs van frequencies worden ontvangen, verwerkt en als begeleidende vorm worden opgenomen door de gebruiker/speler. Zo is de kennis ontstaan om vanuit een psychologische aspect aan de speler of eindgebruiker te denken. Dit schept, samen met een decennium in de muziekindustrie, een goede combinatie hoe elementen moeten worden toegepast om een succesvol effect te kunnen bereiken. Het belangrijkste is de focus om de emotie te versterken van elke ervaring.

Waarom Hinborch Productions?

N

De experience staat voorop

Bij muziek gaat het om het versterken van de emoties, niet om de muziek zelf.

N

Geloven in kwaliteit

Doorgaan totdat de perfecte setting is bereikt; half werk staat niet in het woordenboek.

N

Toegepast op het medium

Er wordt goed nagedacht over hoe muziek toegepast kan worden, zodat het gevoel wordt versterkt op gepaste wijze.

  Hoe zit het met design?

  Gedurende de opleiding Game Design aan de Hogeschool van Amsterdam nam René bij elk project de taak op zich om de UX + designs uit te werken. Zo kwam hij gedurende zijn afstudeerstage in 2013 bij Mindgame terecht, een bedrijf dat zich focust op serious gaming. Hier kwam de grafische skill naar voren en maakte René vervolgens designs voor onder andere projecten voor de NS, TomTom en de ANWB. Hierbij was het noodzaak om de graphics zo te maken dat het niet alleen duidelijk was, maar dat de speler tegelijkertijd werd gemotiveerd om verder te spelen.

  Na zijn HBO diploma te hebben gehaald in 2014, had René een tussenjaar met volledige focus op muziek. Doordat er toch nog een grote affiniteit was met grafisch ontwerp, besloot René om dit parttime voort te zetten bij het online marketing bureau Social Elephant. Hier groeide hij uit tot Creative Director, waarbij hij expertise kreeg op vele vlakken; hij kreeg de creatieve leiding over het designteam. Zo ontwierp hij volledige huisstijlen, webdesigns en infographics voor klanten als SSH&, Zig Websoftware en MinBuZa.

  Na 5,5 jaar vaste dienst besloot René om de volgende stap te nemen en maakte de keuze om een zelfstandig bedrijf te beginnen en nam hij zijn design expertise met zich mee.

  ” All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. “

  Walt Disney

  klanten

  maak een afspraak

  Interesse in filmmuziek, gamemuziek of andere muziekproducties? Of wil je een pixel perfect design? Een klein bericht kan voldoende zijn: er is altijd ruimte voor koffie!